Åpen dag 13.mai 2017

Horten Modelljernbane Klubb ønsker alle
velkommen til åpen dag.

 

• Kjøring med tog på anlegget med alle typer lokomotiver og vogner.
• Prøv selv å styre et av våre togsett.
• Mj-prat med spørsmål og svar.
• Bruktsalg av modelljernbanemateriell.
• Togkafé med salg av vafler, pølser, kaffe og brus.
• Se og opplev vårt store modelljernbaneanlegg denne lørdagen. 

Vi trenger din støtte til videre drift og bygging av anlegget fremover.

Dato: Lørdag 13.mai 2017
Åpent : kl.12.00-17.00
Sted: Ollebakken 11, 3181 Horten
Entré voksen kr.50.-, barn kr.25.-,familebilett kr.100.-.

Ta gjerne turen innom en av våre lokale modelljernbane butikker på veien.

Last ned eller se plakat for Åpen Dag i PDF format.

vmjino_webVestfold Modelljernbane Import holder
åpent kl.10:00-14:00 denne lørdagen. 

last nedTogbutikken holder åpent
kl.10:00-14:00 denne lørdagen.

Er du interessert i modellbygging bør du følge med i Modell & Elektronikk.

Det finnes flere store og fine klubb­anlegg rundt i Norge, og anlegget til Horten Modelljernbane Klubb er et av dem. Medlemmene bygger sakte og målbevisst fremover etter sine langsiktige planer, og det har faktisk skjedd veldig mye på anlegget siden sist det var ”Åpen Dag” i kjelleren i Ollebakken 11 i Horten.Om du ikke har vært og sett dette anlegget på lenge er det på tide å få oppdatert seg nå. Bygging av en stor underliggende oppstillingsstasjon for ca. 15 lange togsett er godt i gang. Her kan du få ideer til hvordan slikt kan bygges under ditt eget anlegg.

Etter et par års bygging kan nå endelig to nye stasjonsområder innvies denne sommeren og tas i bruk. Med plattformspor på 3­4 meters lengde kan medlemmene virkelig nyte sine ekstra lange tog i full utfoldelse.Å styre anlegget sitt med PC har i det siste blitt et populært tema for mange. Dette klubbanlegget har tatt i bruk programmet “TrainController” og de som er nysgjerrige på slikt bør absolutt ta seg en tur for å se hvor oversiktelig det blir når man skal holde orden på mange togveier ut og inn av den store Helø­stasjonen.

Smalsporbanen i anlegget har ikke vokst siden sist, men den har fått en hel del nye og vakre landskapspartier langs sine sportraseer. Så totalt sett er det mye å oppleve for de som setter av en tur til Horten lørdag 13. mai.Som en ekstra opplysning til mj-­folk fra hele Østlandet så begynner dette anlegget nå å få mere kjøreaktivitet enn byggeaktivitet siden anlegget nærmer seg å bli ferdig. Mange av dere sitter hjemme med små og mid­delstore anlegg og har f.eks. aldri før kjørt et tog med 10 lange person­vogner i et så stort landskap som hos Hortens­ klubben.

De som av og til vil komme til Horten med sine egne tog, eller låne et tog av andre medlemmer der, kan selv få oppleve kjøring på dette anlegget på egne kjøredager.Da er det fullt fokus på togkjøring og for å ha det moro sammen med andre kjøreglade mj-­folk. Eneste kravet til å få lov til og utfolde seg rundt på dette kjempeanlegget er at man må melde seg inn i klubben som kjøremedlem til gjeldende kontingent på kun kr. 200,­ per måned.
Velkommen til Horten lørdag 13. mai alle sammen, mellom kl. 12.00 og 17.00.

K.P.

Åpen Dag 13.mai 2017